Dodatne informacije
Težina | 2 kg |
---|
5,00 KM
Plod je krupan mase oko 200g. Kruškolik, nepravilnog izduženog oblika, kvrgave i neravne površine isprskane mrkim pegama. Pokožica ploda zelena a u zrenju prelazi u žutu. Meso krembelo, sočno, slatko, topivo, muškatnog mirisa, odlicnog kvaliteta, pogodna za sve vidove prerade.Vreme zrenja treća dekada i kraj VIII meseca.
Stablo srednje bujnosti dobro rađa, srednje kasno cvjeta, daje cvjetne pupoljke i na vrhovima grančica. Osetljiva je na kasno proljetne mrazeve, bakterijsku plamenjaču i štetne insekte (kruškinu buvu i lisne vaši). Vilijamovka je stara engleska sorta, kod nas vodeća. Sa dunjom nema najbolji afinitet pa se kalemi preko posrednika (dunja MA+Kaludjerka kao posrednik+Vilijamovka). Partenokarpna je (PARTENOKARPIJA JE OSOBINA NEKE SORTE DA ZAMEĆE PLODOVE BEZ OPLODNJE ODNOSNO BEZ PRISUSTVA OPRAŠIVAČA). Bere se 14 dana prije zrenja i čuva do 5 meseci u hladnjači. Opračivači: Klapova, Boskova bočica itd.
Težina | 2 kg |
---|